Toepassingen

Verpakking van levensmiddelen

Een van de belangrijkste redenen waarom hotmelt lijmen zo populair zijn onder de verpakkingstoepassingen voor levensmiddelen is omdat ze vrij zijn van vluchtige organische stoffen (VOS), die een onaangename geur kunnen veroorzaken en de kwaliteit van levensmiddelen kunnen beïnvloeden. Een populaire keuze in AGF verpakkingen, hotmeltlijm biedt weerstand in warme klimaten en is bestand tegen hoge en lage temperaturen. Er zijn ook speciale diepvries bestendige hotmelts voor verpakkingen die in de diepvries worden opgeslagen.

Allerlei consumenten-verpakkingen

Hotmelt ook toegepast bij veel andere verpakkingen, van speelgoed en huishoudelijke artikelen tot medische apparatuur. Hotmelts zorgen voor een sterke hechting tussen papier, karton, plastic en andere materialen, waardoor ze een goede keuze zijn voor allerleid verzendverpakkingen.

Dozen sluiten

Een van de meest bekende toepassingen voor industriële hotmelts is het sluiten van dozen. Zo langzamerhand is de verpakkingsindustrie is afhankelijk van hotmelt om dozen en dozen effectief te sluiten. Een steeds meer geziene toepassing is het gebruik voor het palletsealen en stabilisatie.
Hotmelts lijmen allerlei verpakkingen, van kleine gedetailleerde doosjes tot grote pallets en kisten. Het biedt ook de weerstand om goed te kunnen presteren in verschillende temperaturen, waardoor het zeer geschikt is voor verzending en opslag.

Enveloppen en zakken productie

Bij de productie van enveloppen, zakken en golfkarton worden ook hotmelts gebruikt, naast de vele toepassingen met koudlijm. Hotmelts zijn met name goed op waterdichte materialen, waar koudlijm doorgaans niet op kan drogen.

.

Andere toepassingen

Kunstof sluitingen verlijmen

Filter productie

Houtverwerkende industrie

Zelfklevende lijmen

Etiketteerlijmen

Product assemblage
Mattresses

Non-Woven & Hygiene
Boekbinden
Reiniginsmiddelen

nl_NLDutch
de_DEGerman en_USEnglish fr_FRFrench nl_NLDutch