De voordelen van het gebruik van een hotmeltlijm

Het gebruik van hotmeltlijmen kan veel voordelen bieden.

Hotmelts zijn veelzijdig, kosten relatief weinig en werkend ook afdichtend voor bijvoorbeeld water en vocht.

Veel voordelen, maar de prijs?

Hotmeltlijmen behoren tot de goedkoopste lijmen op de markt. De samenstelling als 100% vaste stof maakt de lijmen vrij eenvoudig en divers instelbaar.

Omdat de kostprijs van hotmelt laag is, is het vergroten van de productiecapaciteit nooit een probleem. De besparing in de loop van de tijd ten opzichte van manuele lijmmethodes kan aanzienlijk zijn.

Als de producten of items die u op zoek bent om te hechten zal worden op enigerlei wijze in contact komen met water of vocht, zoals dozen voor het verzenden van voedsel, hotmeltlijmen kunnen ook goed waterafdichtend werken.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het loskomen van deze lijmen in bijna elke omgeving, waardoor u zich één ding minder zorgen hoeft te maken.

Hotmelt voorbeelden, productie en ontwikkeling

Snelle “droogtijd”

Als je ooit gefrustreerd bent door de tijd die het kost om te wachten tot een lijm droog is, dan is dit het product dat je nodig hebt.

De meeste lijmen moeten drogen, het water of oplosmiddel moet verdampen. Andere lijmen moeten uitharden, wat dagen lang kan duren.
Met een hotmeltlijm wordt de droogtijd teruggebracht tot enkele seconden, zodat u vrij bent om verder te gaan met uw volgende taak.
Er komen ook nieuwe hotmelt systemen bij om bepaalde tekortkomingen van traditionele hot melt lijmen op te lossen, zoals PUR Hotmelts.

Self adhesive strip applicator (PSA hotmelt)

Laatste nieuws


Wat is een Lijmpistool?
Hotmelt lijmpistolen zijn veel gezien als de 11mm lijmpistolen. Daarnaast zijn er ook 7mm, 15mm en 43mm lijmpistool. Voor granulaat hotmelts is er specifieke hotmelt apparatuur.

Standaard 11mm lij…

december 3, 2019 Lees meer…

Soorten hotmelt
Er zijn veel soorten hotmelt, het is met name belangrijk om te onderscheiden welke applicaties er bediend moeten worden.

Verpakkingstoepassingen

Hotmelts is perfect voor het verlijmen van alle s…

december 3, 2019 Lees meer…

Toepassingen
Verpakking van levensmiddelen

Een van de belangrijkste redenen waarom hotmelt lijmen zo populair zijn onder de verpakkingstoepassingen voor levensmiddelen is omdat ze vrij zijn van vluchtige orga…

december 2, 2019 Lees meer…

Dop sluitingen verlijmen
Voor diverse sceptische verpakkingstoepassingen worden de doppen, zoals op melk- en frisdrankpakken, verlijmd.

De hotmelt EHM 5110-OB, geproduceerd in prils, is onze eenvoudig te gebruiken als hotm…

december 16, 2019 Lees meer…

Hotmeltlijmen voor Filters
Er zijn diverse hotmelt lijmen voor traditionele filterproductieprocessen.

Veelzijdig, betrouwbaar en zeer eenvoudig te gebruiken, onze hotmelts worden wereldwijd door filterfabrikanten ingezet en…

december 16, 2019 Lees meer…

Hotmelt als houtlijm
Het lijkt soms alsof hotmelts wonderen kunnen verrichten. Door gebruik van unieke, hoogwaardige hotmelts kunnen materialen van hout binnen enkele seconden een ijzersterke hechting tussen twee material…
december 16, 2019 Lees meer…

Zelfklevende hotmelt lijmen
Met zelfklevende en hitte reactiveerbare lijmlagen worden talloze toepassingen voorzien van een hechtende coating.De welbekende zelfklevende PSA's zijn speciaal ontwikkeld om goed te presteren op zel…
december 16, 2019 Lees meer…

Etiketteerlijmen
Hotmelts worden heel breed ingezet in de etiketteerindustrie, op koude flessen op zowel rol- als magazijnetiketteersystemen. Hotmelts kunnen worden toegepast bij warme en droge blikken en potten tot…
december 16, 2019 Lees meer…

Product assemblage hotmelts
In de productassemblage is de automobielindustrie het best gebruikte voorbeeld om applicaties te zien voor het verlijmen van schuim, akoestische composieten, sierstrips, bekledingsonderdelen, hemelbe…
december 16, 2019 Lees meer…

Matrassen productie
Doorgaans zijn hotmeltlijmen voor schuim- en stofhechting niet giftig en vrijwel reukloos.

Traditionele oplosmiddel gebaseerde kleefstoffen worden bijna niet meer gebruikt in de industrie en hot me

december 16, 2019 Lees meer…


nl_NLDutch
de_DEGerman en_USEnglish fr_FRFrench nl_NLDutch