Hot melt lijmfabrikant

Intercol is een marktleidende, kwaliteitsborgde lijmfabrikant. Wij zijn ISO:9001 geaccrediteerd en hebben voldaan aan de eisen in het kader van het ontwerp en de productie van smeltlijmen.
Intercol’s hot melt lijmen voldoen aan de Global Standard for Packaging and Packaging Materials voor de productie van smeltlijmen voor food en non-food verpakkingstoepassingen.

Hotmelt lijm fabrikant

Kwaliteit van hotmelt lijmen

Het is het beleid van Intercol om alle klanten te voorzien van producten en diensten die voldoen aan hun verwachtingen of deze overtreffen. Intercol zal pro-actief de eisen van de klant bepalen, belangrijke prestatie-indicatoren, doelen en doelstellingen vaststellen en de prestaties meten en toetsen aan deze eisen.

Reach, Voedselveiligheid en wetgeving

Onze hotmelt lijmen zullen voldoen aan alle relevante wettelijke en reglementaire vereisten, inclusief die met betrekking tot productveiligheid, milieu en gezondheid en veiligheid. Intercol erkent dat zij, om dit te bereiken en de kwaliteitsprestaties te verbeteren, de betrokkenheid en het engagement van iedereen binnen het bedrijf en van haar leveranciers moet hebben. De algemeen directeur is er via functionele afdelingsmanagers verantwoordelijk voor dat dit beleid in elke fase van de evolutie van het bedrijf wordt uitgevoerd en voortdurend wordt opgevolgd om verbeteringspunten te identificeren.

Voedselveilige hot melt lijmen

Wat zijn Hot Melt Lijmen?

Hotmeltlijmen zijn lijmen die bij een relatief lage temperatuur (doorgaans boven 70°C) smelten tijdens het aanbrengen of gieten. Eenmaal afgekoeld worden de materialen weer vast, waardoor de samenhang gewaarborgd is.

De basis van een hotmelt lijm

Er zijn verschillende soorten hotmelt lijmen standaard goed beschikbaar:

Ring & Ball hot melt measurement


Hoe breng je Hot Melt Lijmen aan?

Hotmeltlijmen zijn vast bij kamertemperatuur en moeten voor het aanbrengen gesmolten worden. Voor het smelten van de materialen is professionele hand- en bulklijmapparatuur beschikbaar. Na de applicatie koelt de lijm af bij kamertemperatuur om een vaste plastic-achtige toestand te bereiken.

Verschillende hot melt applicaties

Waar worden Hotmelt lijmen gebruikt

Hotmelt lijmen worden ingezet om productieprocessen te optimaliseren in zeer uiteenlopende markten en toepassingen. Intercol’s hotmelt oplossingen stellen onze klanten in staat om producten van de volgende generatie in deze industrieën te creëren:

Self adhesive strip applicator (PSA hotmelt)

Laatste nieuws


Wat is een Lijmpistool?
Hotmelt lijmpistolen zijn veel gezien als de 11mm lijmpistolen. Daarnaast zijn er ook 7mm, 15mm en 43mm lijmpistool. Voor granulaat hotmelts is er specifieke hotmelt apparatuur.

Standaard 11mm lij…

décembre 3, 2019 Lees meer…

Soorten hotmelt
Er zijn veel soorten hotmelt, het is met name belangrijk om te onderscheiden welke applicaties er bediend moeten worden.

Verpakkingstoepassingen

Hotmelts is perfect voor het verlijmen van alle s…

décembre 3, 2019 Lees meer…

Toepassingen
Verpakking van levensmiddelen

Een van de belangrijkste redenen waarom hotmelt lijmen zo populair zijn onder de verpakkingstoepassingen voor levensmiddelen is omdat ze vrij zijn van vluchtige orga…

décembre 2, 2019 Lees meer…

Dop sluitingen verlijmen
Voor diverse sceptische verpakkingstoepassingen worden de doppen, zoals op melk- en frisdrankpakken, verlijmd.

De hotmelt EHM 5110-OB, geproduceerd in prils, is onze eenvoudig te gebruiken als hotm…

décembre 16, 2019 Lees meer…

Hotmeltlijmen voor Filters
Er zijn diverse hotmelt lijmen voor traditionele filterproductieprocessen.

Veelzijdig, betrouwbaar en zeer eenvoudig te gebruiken, onze hotmelts worden wereldwijd door filterfabrikanten ingezet en…

décembre 16, 2019 Lees meer…

Hotmelt als houtlijm
Het lijkt soms alsof hotmelts wonderen kunnen verrichten. Door gebruik van unieke, hoogwaardige hotmelts kunnen materialen van hout binnen enkele seconden een ijzersterke hechting tussen twee material…
décembre 16, 2019 Lees meer…

Zelfklevende hotmelt lijmen
Met zelfklevende en hitte reactiveerbare lijmlagen worden talloze toepassingen voorzien van een hechtende coating.De welbekende zelfklevende PSA's zijn speciaal ontwikkeld om goed te presteren op zel…
décembre 16, 2019 Lees meer…

Etiketteerlijmen
Hotmelts worden heel breed ingezet in de etiketteerindustrie, op koude flessen op zowel rol- als magazijnetiketteersystemen. Hotmelts kunnen worden toegepast bij warme en droge blikken en potten tot…
décembre 16, 2019 Lees meer…

Product assemblage hotmelts
In de productassemblage is de automobielindustrie het best gebruikte voorbeeld om applicaties te zien voor het verlijmen van schuim, akoestische composieten, sierstrips, bekledingsonderdelen, hemelbe…
décembre 16, 2019 Lees meer…

Matrassen productie
Doorgaans zijn hotmeltlijmen voor schuim- en stofhechting niet giftig en vrijwel reukloos.

Traditionele oplosmiddel gebaseerde kleefstoffen worden bijna niet meer gebruikt in de industrie en hot me

décembre 16, 2019 Lees meer…


fr_FRFrench
nl_NLDutch de_DEGerman en_USEnglish fr_FRFrench